Bebeklerin en doğru şekilde beslenmesi için her şeye dikkat edilmesi gerekmektedir. Annelerin de beslenme konusunda çok duyarlı olması gerekmektedir.
Su tüm canlılar için olduğu gibi insanlar için en temel ihtiyaçtır. Vücudumuzun büyük bir kısmı sudan oluşmaktadır. Çocukların vücut su oranları, normalden yüksektir (% 70, yeni doğan bebekte ise % 90) ve yaşı büyüdükçe suyun yerini yağ dokusu almaya başlar. Yaş da ilerledikçe suyu daha çok tüketmek gerekmektedir. Yetişkinlerde vücudun su oranı % 60, yaşlılarda ise vücut su oranı % 50 olarak bilinmektedir.
Bazı doktorlara göre sadece anne sütü ile beslenen bebeklerin su ihtiyacı yoktur. Çünkü bebeklerin tüm ihtiyaçları anne sütünün içinde mevcut olarak bilinmektedir. Bazı doktorlar da bebeklere su verilmesine kesinlikle ve kati surette karşıdır. Su verilmesine karşı olunmasının nedeni süt alan bebeğin dilindeki faydalı bakterilerdir. Dili kaplayan bu tabakaya su değdiğinde dil de korumasız kalacak ve mikroplara açık bir alan haline gelecektir. Bu yüzden bebeklere su verilmemesi gerektiği daha ön ön plana çıkmaktadır.
Bazı uzmanlar da bebeğe günde en az 2-3 çay kaşığı su verilmesi gerektiğini söyler.
Annenin sütü olmadığı durumlarda tamamen mama ile beslenen bebekler de var. Henüz ek gıda dönemine girmemiş bebekler her gün mama almak zorunda kalır. Mama verildikten sonra özellikle sıcak günlerde 3 çay kaşığı su verilmesi tavsiye edilmektedir. Mama içindeki suyun bebeğin ihtiyacını gidermeyeceği durumlar olabilir.
Anne sütüyle beslenen bebeklerde 6.aydan itibaren su verilmesi tavsiye edilmektedir. Bebek su içmek istemiyorsa kesinlikle zorlanmamalı ve kendisi istemesi durumunda verilmelidir. Yenidoğan ve anne sütü ile beslenen bebeklere su verilmesi gerekmeyecektir. Suyun bir zararı olduğu yanılgı olup su yerine süt içmesi için bu söylenmektedir. Anne sütü tüm ihtiyaçları için yeterli olduğu için farklı bir şeyler tüketmesinin önüne geçilmek istenmektedir.