Taze fasülyeyi derin dondurucuda saklamak istiyorsak yapmamız gereken öncelikle fasülyelerin uç kısımlarından çok az kesmektir. Sonrasında istediğimiz büyüklükte yani bir fasülyeyi ortadan ikiye bölüp bırakabiliriz ya da küçük küçük kesebiliriz. Kesme şekillerinden biri de verev denen yan kesimdir. Eğer fasülyelerin kılçıkları varsa onları da ayıklayın.
Bazıları fasülyeleri ayıkladıktan sonra hiçbir işlem yapmadan buzdolabı poşetlerine koyup saklıyor. Ancak bu yöntemi pek çok kişi beğenmiyor. Fasülyelerin çıkardıktan sonra renginin bozulduğunu düşünüyorlar. Bazıları da fasülyeleri kaynamış suda 5 dk bekletip şoklama yöntemiyle buzdolabı poşetine soğuduktan sonra koyuyor. Poşetlere koyarken içindeki havayı mümkün olduğunca boşaltın ve düz bir şekilde dondurucuya koyarsanız daha az yer kaplar.
Taze fasülyeleri buzluğa koyma zamanı geldi. Pazarlarda en bol ve en ucuz olduğu zaman fasülye zamanı gelmiş demektir. Bezelyenin nasıl saklanacağını daha önceki konumuzda yazmıştık.
Bunların haricinde çilek, vişne, erik gibi sevilen meyveleri de buzlukta kolayca saklayabilirsiniz. Tüm meyveleri yıkadıktan sonra suyunu süzüp poşetlerde uzun süre saklayabilirsiniz. Özellikle vişne, erik gibi meyveler her zaman kaynatılıp içilebilir. Vişnenin zamanı da Ağustos ayıdır. Elinizi çabuk tutun.