Categories: Evlilik

Sosyal Medya Boşanmaları Arttırdı

Haliç Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Haber 7 yazarı Prof. Dr. Osman Özsoy, 7 sene önce olmayan sosyal medyanın bugün 5 boşanmadan 4’ünün sebebi olduğunu söyledi.

Erzurum’da düzenlenen ‘Medya ve Mahremiyetin Sınırları’ sempozyumunda konuşan Prof. Dr. Osman Özsoy, konu ile ilgili yapılan araştırmaların çarpıcı sonuçlar ortaya koyduğunu belirterek, katılımcılara, internette yazılan bilgilere dikkat etmeleri gerektiği uyarısında bulundu. Özsoy, “Klavye başında yazdığınız her şey yarın iş başvurusu yaptığınızda karşınıza çıkacak. Sizi değerlendirecek kişiler tarafından okunacak, dedeleriniz, anneleriniz okuyacak. 20 sene önce olmayan şeyler şimdi hayatımızın vazgeçilmezi.” dedi.

“MAHREMİYET KALMADI”

Prof. Özsoy, 5 yaşındaki öğrencinin, öğretmene, akıllı tahtaları nasıl kullanacağını öğrettiği bir döneme geldiklerini ifade ederek, ustalık, çıraklık döneminin değiştiğini dile getirdi. Özsoy, “Büyükler öğretici olmaktan çıktı. 7 bin profesör halen internete giremiyor. Teknolojiye yenikdüştü. Mahremiyet denilen kavram kalmadı. Her şey kontrol altında tutuluyor. Ne yazıp çizdiğinize dikkat edeceksiniz. Mahremiyet haram alandır. Kızlarda cinsel ilişki yaşı 9 yaşına kadar düşmüş. Sahalardaki şiddet ve okuldaki şiddetin sebebi de cinsel şiddet. Bütün sosyal ağlarda alabildiğince uyarılarla karşı karşıyayız. Eskiden insanları takip etmek için adamlar takıyorlardı peşlerine. Şimdi direk ulaşılabiliyor.” diye konuştu.

“İNTERNETE YÜKLEDİĞİMİZ HER ŞEY ANONİM”

İnternet ve bilgisayar sektöründe ileride olan kuruluşların bütün dünyayı takip ettiğini aktaran Özsoy şunları kaydetti: “İnternete yüklediğiniz her şey anonimdir. Herkes görebilir. Mektup gönderirken PTT’ye para veriyoruz da niye mailler, sosyal medyalarda bizden para talep etmiyorlar. Bütün dünya takip altında. Gelecekle ilgili kariyer planları, olanlar yazıp çizdiklerine dikkat etsinler. Silmek diye bir şey yok aslında sadece biz göremiyoruz. Google’da açtığınız her sayfa bizim kişiliğimizi ele veriyor. Mahremiyet öldü ve bunuönlemek mümkün değil. Yazdığımız şeylerin hemen ardından onlara paralel reklamlar geliyor. Bu da takip edildiğimizin bir örneğidir. Bizden yararlanmalarına izin vermeyeceğiz.”

Kaynak: CİHAN – Haber7.com

 

hüseyin can çalışan

Share
Published by
hüseyin can çalışan

Recent Posts

Avukat Alim Yılmaz Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında?

Avukat Alim Yılmaz Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında? Albinizm Derneği Yönetim Kurulu Üyesi olan Avukat Alim…

% gün önce

Vodafone Her Şey Yanımda Kapanıyor! Neden Kapatılıyor?

Vodafone Her Şey Yanımda Pazaryeri, Vodafone'un mobil uygulaması "Her Şey Yanımda" üzerinden sunulan bir dijital…

% gün önce

Atopi Nedir? Atopik Hastalıklar Nelerdir?

Atopi Nedir? Atopik Hastalıklar Nelerdir? Atopi, genetik yatkınlık sonucu vücudun çevresel alerjenlere aşırı tepki vermesi…

% gün önce

Bugün Dünya Çocuk Hakları Günü!

Bugün Dünya Çocuk Hakları Günü! Bu özel gün, 1989 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından…

% gün önce

E Vitamini Nasıl Kullanılır?

E Vitamini Nasıl Kullanılır? Cilt bakımında E vitamininin kullanımı merak ediliyor. Bu vitaminin cilde olan…

% gün önce

Şarkıcı Zedi Kimdir, Kaç Yaşında, Gerçek Adı Nedir?

Düşüşlerim fazla isimli şarkısıyla listelerde ilk sıralarda yer almayı başaran ve merak edilen isimlerden biri…

% gün önce
Netavantaj Jenix biber gazı biber gazı jenix biber gazı