Sıvı sabunun zararlı olduğu, kimyasal madde içerdiği ve kalıp sabunların daha iyi olduğu çok sık duyulabilmektedir. Sıvı sabun zararlı mı sorusunun cevabını da biz burada vermeye çalışacağız.
Artık sıvı sabun gibi bir ürün üretiminde sağlık bakanlığı denetlemeden ve izin vermeden üretim yapılamamakta. Bazı merdivenaltı ve denetlenmeyen ürünlerde LABSA (Lineer alkil Benzen Sülfonik Asit ) ve muadili yasaklı maddeler bulunabilmektedir. Sıvı sabunun zararları diğer sabunlara göre bulunabilir fakat insan vucuduna zararlı maddeler bu ürünlere eklenemiyor. Sıvı sabun satın alırken, sağlık bakanlığı onayı bulunan ürünleri tercih ediniz. Ucuz ve markasız ürünleri satın almayınız. Sıvı sabunun köpürmesi içeriğindeki deterjanın fazla olduğu ve zararlı olduğu anlamına gelmektedir. Önemli olan temizleyici olmasıdır. Ph 5 olan sıvı sabunları tercih etmeliyiz. PH 9 olan bir ürün cilde zararlıdır. PH 7’nin altında olmasına dikkat etmeliyiz. Gliserin E vitamini B vitamini ihtiva eden ürünleri tercih etmeliyiz. İyi bir sıvı sabun sentetik özellikli temizleyicileri içeriyor olmasıdır. Uygunsuz ürünler deri florasını bozan deri hastalıklarına, egzamalara sebep olmaktadır.
Ancak alışveriş merkezlerinde, cafelerde veya restoranlarda daha ucuz maliyetli olması için ucuz ürünler tercih edilip denetimsiz ürünler kullanılıyor olabilir. Yanınızda küçük bir sıvı sabun şişesi taşıyarak yolculuklarda ve alışveriş merkezlerinde çıkarıp kullanabilirsiniz. Kendi almış olduğunuz ve içeriğini bildiğiniz onaylı ürünü kullanarak sıvı sabunun zararları konusunda endişeniz kalmamış olup. Satın almış olduğunuz ürünün kalitesine ve içeriğine mutlaka bakınız. Denetimli bir ürünün zararlı olduğunu söyleyemeyiz.
Hüseyin Can ÇALIŞAN
Yayın Yönetmeni
info@kadinbakisi.com
https://twitter.com/hcancalisan
Avukat Alim Yılmaz Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında? Albinizm Derneği Yönetim Kurulu Üyesi olan Avukat Alim…
Vodafone Her Şey Yanımda Pazaryeri, Vodafone'un mobil uygulaması "Her Şey Yanımda" üzerinden sunulan bir dijital…
Atopi Nedir? Atopik Hastalıklar Nelerdir? Atopi, genetik yatkınlık sonucu vücudun çevresel alerjenlere aşırı tepki vermesi…
Bugün Dünya Çocuk Hakları Günü! Bu özel gün, 1989 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından…
E Vitamini Nasıl Kullanılır? Cilt bakımında E vitamininin kullanımı merak ediliyor. Bu vitaminin cilde olan…
Düşüşlerim fazla isimli şarkısıyla listelerde ilk sıralarda yer almayı başaran ve merak edilen isimlerden biri…