Categories: Müzik

Retrobüs Kimdir, Nereli, Retrobüs Grubu Üyeleri Kimlerdir?

Ankara Rüzgarı isimli parçasıyla viral listelerde ön sıralarda olmayı başaran ve merak edilen isimlerden biri olan Retrobüs kimdir ? hakkında tüm bilgileri sizlerle paylaşıyoruz.

“Retrobüs, ‘Bu Son Olsun’, ‘Platonik Vecihi’ ve ‘Zır Deli (Ev Kayıtları)’ gibi eserleriyle tanınan bir grup, şimdi ‘Yeter’ adlı yeni şarkısını yayınlamıştı. Ankara Rüzgarı, Platonik Vecihi, Dinle, Yeşilçam yıldızı, Benim gözüm sende, Bu son olsun, Cesaretin var mı aşka, Yeter, Hatun, Vosvos gibi parçaları vardır.

Retrobüs Grubu Üyeleri Kimlerdir ? 2012 yılında Fırat Şahverdi tarafından kurulan grup, pop-rock müzik yapıyor. Murat Yerden ve Ozan Çetiner’in katılımıyla mevcut kadrosunu oluşturdu. ‘Yeter’ şarkısının söz ve müziği Fırat Şahverdi’ye aitken, aranjman, davul, bas ve gitarlar Kaan Alptekin tarafından hazırlandı. Solo gitarı Aksel Belibağlı çalarken, mix ve mastering işlemleri stüdioka tarafından yapıldı. Sahne performansları, kostümleri, aksesuarları ve özgün yorumlarıyla tanınan Retrobüs, bugüne kadar 1000’e yakın konser verdi. Grup, 70’ler, 80’ler ve 90’ların kült müziklerini ve Türk müziğine katkıda bulunan ustaları anmayı görev ediniyor.”

Pop-rock tarzında müzik yapan grup, 2012 yılında grubun solisti ve menajeri Fırat Şahverdi tarafından kuruldu. Kabare tadındaki müzikal şovları, kostümleri, aksesuarları ve nev-i şahsına münhasır yorumlarıyla toplamda 1000’e yakın sahne yapan Retrobüs, 70’ler, 80’ler ve 90’lar döneminin kült hitlerini, Türk müziğine damgasını vurmuş ustaları anmayı borç biliyor.

Retrobüs grubunun solisti ve menajeri Fırat Şahverdi. Ekibimiz toplamda 5 kişiden oluşuyor. O dönemin slitelarını ekibimize entegre etmeye çalıştık. Özellikle 80’lerin slite seslerini içeren, Moğollar’ın kurucusu Cahit Berkay’ın ‘Selvi Boylum Al Yazmalım’ ve ‘Devlerin Aşkı’ filmindeki slitelarını barındıran bir elektronik saksafon çalıyorum. Ayrıca yan flüt, alto saksafon, kazu ve armonika da çalıyorum. Çift saplı, kendi yapımı elektro gitar bağlamayı Murat Yerden (bonus kafalı arkadaşımız) üstleniyor. John Lennon’a benzeyen arkadaşımız Kaan Şeker ise klasik ve akustik gitar çalıyor. Davulda Kaan Alptekin bize eşlik ediyor ve bas gitarda Aksel Belibağlı yer alıyor.

hüseyin can çalışan

Recent Posts

Mikro Aldatma Nedir, Mikro Sadakatsizlik Ne Demek?

Mikro Aldatma Nedir, Mikro Sadakatsizlik Ne Demek? Mikro aldatma terimi genellikle ilişkilerde veya insan etkileşimlerinde…

% gün önce

Eda Tat Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında?

Eda Tat Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında? Kocaeli Yürüyüş yolu üzerinde müzik yapan bir kadın olan…

% gün önce

Beyaz Eşya Enerji Sınıfları Değişti Mi?

Beyaz Eşya Enerji Sınıfları Değişti Mi? Ülkemizde beyaz eşya enerji sınıfları geçmişte ve günümüzde değişiklik…

% gün önce

Emre Fel Şarkısı Naçar Ne Demek, Anlamı Nedir?

Son zamanlarda ülkemizde büyük bir çıkış yapan ve oldukça fazla hayran kitlesine ulaşan Emre Fel…

% gün önce

Türkiye Güzeli Bingöl’e Atandı

Türkiye Güzeli Bingöl'e Atandı Türkiye'nin en güzel kızlarının seçildiği Miss Turkey 2024'ün birinci tıp fakültesi…

% gün önce

Anıl Şallıel Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında?

Anıl Şallıel Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında? Anıl Şallıel, jazz ve popüler müzik sahnelerinde başarılı bir…

% gün önce
Netavantaj Jenix biber gazı biber gazı jenix biber gazı