Bağışıklık sisteminin kurucusu ve koruyucusu olan probiyotik bakteriler mide duvarına yerleşerek bizi hastalıklardan korumaya yardım ederler. Midemizde zararlı veya zararsız birçok bakteri bulunur, tıp dünyası vücudumuz için faydalı olan bakterilere “probiyotik” adını vermiştir. Günlük beslenmenize doğal probiyotikleri ekleyerek, mide ve bağırsak sorunlarını önleyebilir, sindirim sisteminizin daha iyi çalışmasını sağlayabilirsiniz.
Pekii probiyotik yoğurdun normal yoğurttan farkı nedir? Evde yapılan her yoğurt probiyotiktir mutlaka ancak probiyotik maya ile yapılan yoğurt sindirim sistemini daha fazla çalıştırır. Yani sindirim probleminiz varsa düşünebilirsiniz.
Nasıl hazırlanır?
Yoğurt yapacağınız sütü 10-15 dk. kaynatınız. Probiyotik Yoğurt mayasını daha aktif hale getirmek için, önce yarım çay bardağı 45°C’lik ılık süte ekleyip kaşıkla karıştırarak eritiniz. Ardından 15-20 dk. bekleyiniz.
Süt içinde aktifleştirilmiş olan probiyotik yoğurt mayasını (mayalama sıcaklığı olan 45°C’deki) ılık sütünüze ilave ederek kaşık ile tekrar karıştırınız.
7-8 saat aynı sıcaklığı koruyarak (etrafını sararak, sıcak bir ortamda ısısını kaybetmeyecek şekilde tutarak) bekletiniz.
Mayalama süresinin tamamlanmasının ardından probiyotik yoğurdunuzu buzdolabında 1 gün beklettikten sonra tüketebilirsiniz.
Nereden bulunur?
Bazı marketlerde satılmaktadır.
Saç Dökülmesi Nasıl Engellenir? Saç dökülmesi, birçok farklı faktöre bağlı olarak gerçekleşebilir. Genetik yatkınlık, stres,…
Cadılık Eğitimi Nedir, Cadılık Zanaatı Witchcraft Eğitimi Nasıl Alınır? Son günlerin akılları kurcalayan terimlerinden olan…
Hayonox Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında? Eski adı Hayoon Figan Guliveya olan şarkıcı ismini Hayon Ox…
Mimar Ece Gürel'in Sır Dolu Ölümü İstanbul Kağıthane'deki evinden 2 Mart Pazar günü Belgrad Ormanı'na…
Karanlık isimli parça ile listelere giren ve yeniden merak edilen isimlerden biri olmayı başaran Yung…
Elis Özbay Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında? Olimpiyatlarda mücadele eden ilk Türk kadın milli kürekçi olan…