Nova Norda Kimdir, Nereli, Gerçek Adı Nedir?

Synthpop tarzında müzik yapan şarkıcı ve söz yazarı Nova Norda’nın kimliği müzikseverler tarafından araştırılıyor. Başarılı sanatçının gerçek ismi, yaşı ve kökeni hakkında bilgiler merak ediliyor. Nova Norda kimdir ?

nova norda kimdir nereli gercek adi nedir

Peki, Nova Norda kimdir? Gerçek adı nedir, kaç yaşındadır ve nerelidir? İşte detaylar…

Sahne adı Nova Norda olan başarılı Türk müzisyen Nova Norda gerçek adı nedir ? gerçek adı Ecem Böke ‘dir. 1 Mart 1991’de İstanbul’da doğdu. 7 yaşında piyano çalmaya başlayan Böke, müziğe bu yaşta ilgi göstermeye başladı ve sahne adı olarak Kuzey Yıldızı anlamına gelen Nova Norda’yı seçti. Nova Norda nereli ? aslen İstanbul’ludur.

Boğaziçi Üniversitesi’nde sosyoloji okuyan ve bu süreçte bir rock korosunda yer alan Ecem Böke, özel sektörde kısa bir süre çalıştıktan sonra müzik kariyerine odaklanmaya karar verdi.

İlk single’ı “Çıktım Bi Yola”yı Şubat 2018’de yayımlayan sanatçı, aynı yıl içinde üç farklı çalışmasını daha müzikseverlerle paylaştı. İlk video klibi, Emir Yargın’ın yönetmenliğinde çekilen “Boşver” şarkısı için hazırlandı.

Nova Norda, Can Ozan, Sedef Sebütekin ve Birkan Nasuhoğlu’ndan oluşan dörtlü, 2020’de koronavirüs karantinası sırasında birlikte hazırladıkları “Evde” albümünü yayımladı. Single ve akustik çalışmalarıyla kendine bir hayran kitlesi oluşturan sanatçı, 2022 Mart ayında ilk solo stüdyo albümü “Paralel Evrende Dünya Tarihi”ni 22 Nisan 2022 tarihinde çıkardı.

Instagram hesabı nova.norda şeklindedir. Hakkında daha fazla bilgiye sahipseniz yorumlar kısmında yazarak herkesle paylaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir