Categories: Pratik Bilgiler

Mini Fırınlar Hakkında Bilgiler

Fırın şüphesiz ki her evin olmazsa olmazlarından birisidir. Duvul fırınlar artık eskide kaldı ve modern bir görünümü bulunmamakla birlikte teknolojinin de gerisinde kalmıştır. Mini fırınlar çok daha kullanışlı ve görünüm bakımından çok hoş. Mini fırınlarda standart olarak zaman ayarı, termostat ayarı(sıcaklık ayarı) gibi özellikler bulunmaktadır. Mutfağımızda mini fırın için uygun bir yer de varsa çok hoş bir görünüm olacaktır. Mini fırınlarda Turbo fan özelliği de çok önemlidir, pişirilen yiyeceklerin her tarafının eşit olarak pişmesini sağlayan önemli donanım turbo fan’dır. Turbo fan önceden ekstra bir özellik olmasına karşın şuanda üretilen bütün ürünlerde turbo fan bulunmaktadır. Fırınların dış yüzeyi boya veya paslanmaz inox kaplama olabilmektedir. İnox kaplama paslanmaz özellikte olduğu için uzun vadeli kullanılacağı için, boyasında sorun olmayacağı için tercih sebebi olmalıdır. Teknoloji ilerledikçe ve firmalar daha yenilikçi ürünleri piyasaya sürmek amacıyla mini fırınlar da sürekli gelişmektedir. Günümüzde bazı fırınlarda piliç çevirme özelliği de bulunmaktadır. Boyut olarak küçük olan fırınları satın aldığımızda ileride ihtiyacımız arttığında pişman olabiliriz. Mini fırınlarda kek pişirmek, balık pişirmek çok daha kolay olmaktadır. Fırın içi sıcaklık termostat ile ayarlandığı için istediğimiz derecede ayarlayıp pişirme yapabilmekteyiz. Bazı fırınlarda ayrıca yoğurt yapma özelliği de bulunmaktadır.

Mini fırınlarda pop up düğme denilen içeri girip çıkabilen düğmeler de kullanılmakta olup göze daha güzel gelmektedir. Bunun çok fazla özelliği bulunmamaktadır. Sadece gösteriş amaçlıdır.

Mini fırın alırken kaliteye dikkat etmeliyiz. Maliyetten çok fazla kaçınmamalıyız. Gerek iç gerekse dış kaplamasına dikkatlice göz atalım. Fırınları uzun süre kullanmak gerekeceği için paslanmaz kaplama tercih edelim. Boya zamanla aşınacak ve dökülebilecektir. İç temizliğini iyi yaptığımız, her kullanımdan sonra yağlardan arındırdığımız takdirde fırınımızın kullanım süresi uzayacaktır ve böylece daha da sağlıklı pişirme gerçekleşecektir.

hüseyin can çalışan

Share
Published by
hüseyin can çalışan

Recent Posts

Atopi Nedir? Atopik Hastalıklar Nelerdir?

Atopi Nedir? Atopik Hastalıklar Nelerdir? Atopi, genetik yatkınlık sonucu vücudun çevresel alerjenlere aşırı tepki vermesi…

% gün önce

Bugün Dünya Çocuk Hakları Günü!

Bugün Dünya Çocuk Hakları Günü! Bu özel gün, 1989 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından…

% gün önce

E Vitamini Nasıl Kullanılır?

E Vitamini Nasıl Kullanılır? Cilt bakımında E vitamininin kullanımı merak ediliyor. Bu vitaminin cilde olan…

% gün önce

Şarkıcı Zedi Kimdir, Kaç Yaşında, Gerçek Adı Nedir?

Düşüşlerim fazla isimli şarkısıyla listelerde ilk sıralarda yer almayı başaran ve merak edilen isimlerden biri…

% gün önce

Valkabit Ne Demek, Gibi Dizisi Valkabit Anlamı Ne?

Gibi dizisinin yeni sezonunda Valkabit isimli bir bölüm eklendi ve hemen izlemek için herkes Exxen…

% gün önce

Mekanik Kıyma Nedir, Mekanik Et Ne Demek, Mekanik Kıyma Zararlı Mı?

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, piyasada "mekanik kıyma" adı altında tavuk etinden üretilen kıymaların…

% gün önce
Netavantaj Jenix biber gazı biber gazı jenix biber gazı