Doctor giving a child an intramuscular injection in arm, shallow DOF
Neisseria Meningitidis isimli bakterinin sebep olduğu hastalığa Meningokok Hastalığı adı verilmektedir. Seyahat hastalığı olarak da bilinmektedir.
Ağır olarak seyreden bir hastalık olup beyin zarı, omurilik ( menenjit) ve kan dolaşımı enfeksiyonlarını (bakteriemi veya septisemi) içermektedir. Solunum yoluyla ve tükürük gibi salgılarla bulaşmaktadır. Aynı kapalı ortamda yaşayarak veya öpüşme ile bulaşabilir. Hasta olan kişilerden veya asemptomatik (belirti göstermeyen) kişilerden kolayca diğer kişilere bulaşabilmektedir.
Bazı kişilerde belirti göstermeyebilir. Bulantı
Kusma, Oluşan hassasiyetle ışıktan korkma ve bilinç durumunda değişiklik(konfüzyon) görülebilmektedir.
Bakteriye maruz kalındıktan sonra 3-7 gün içinde bulaşabilmektedir. Meningokok menenjit çok ciddi ve öldürücü olan bir hastalıktır. Ağır yaşanan durumlarda birkaç saat gibi kısa sürede ölüme neden olabilmektedir. Hastalıktan kurtulan kişilerde ise beyin hasarı ve işitme kaybı gibi kalıcı sorunlar yaşanabilmektedir.
Erkek teşhis ve tedavi oldukça önemlidir. Afrika gibi ülkelerde sıkça görülmektedir. Bu sebeple de bu gibi ülkelere giden kişilerin mutlaka aşı olması gerekmektedir. Aşı en iyi korunma yöntemi olarak bilinmektedir. Eğer ki böyle bir hastalıktan şüphe ediyorsanız derhal bir hekime başvurmanız gerekmektedir.
Saç Dökülmesi Nasıl Engellenir? Saç dökülmesi, birçok farklı faktöre bağlı olarak gerçekleşebilir. Genetik yatkınlık, stres,…
Cadılık Eğitimi Nedir, Cadılık Zanaatı Witchcraft Eğitimi Nasıl Alınır? Son günlerin akılları kurcalayan terimlerinden olan…
Hayonox Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında? Eski adı Hayoon Figan Guliveya olan şarkıcı ismini Hayon Ox…
Mimar Ece Gürel'in Sır Dolu Ölümü İstanbul Kağıthane'deki evinden 2 Mart Pazar günü Belgrad Ormanı'na…
Karanlık isimli parça ile listelere giren ve yeniden merak edilen isimlerden biri olmayı başaran Yung…
Elis Özbay Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında? Olimpiyatlarda mücadele eden ilk Türk kadın milli kürekçi olan…