Marmaray Dilencileri Vatandaşları Bıktırdı!

Marmaray Dilencileri Vatandaşları Bıktırdı!

İstanbul’un en önemli ulaşım araçlarından biri olan Marmaray, Halkalı ilçesinden başlayarak Gebze’ye kadar giden bir sisteme sahip. Birçok kişi gün içinde Marmaray’ı kullanarak seyahat ediyor. Marmaray’a rahat bir şekilde girip gezebilen dilenciler artık herkesi bunalttı. Aynı dilenciler her gün başka bir taktikle yolcuların duygularını sömürerek para topluyor.

Bir kadın bir süre çocuğum omurilik hastası diyor, sonra balta limanında tedavi görüyor diyor, sonra depremzedeyim diyor, her türlü mağduriyeti kullanıyor. Çocuğunun kalça problemi olduğunu söyleyerek kucağında taşıyan da var bu şekilde yanında gezdiren de. Okul çağında elinde kapla para toplayan çocuklar da var şarkı söyleyen amatör müzisyenler de..

Ekran goruntusu 2024 09 07 172526

İstanbul Kart basmadan seyahat edilemeyen bu ulaşım aracına dilencilerin kolayca girip gezmeleri, insanların duygularını sömürmeleri ve para toplamalarına artık bir son verilmeli. Özellikle de sosyal medyada yayılan son görüntüden sonra artık “Yeter!” diyoruz. “Mumyalasaydın bari!” tepkileri hiç de haksız değil…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir