Himalaya tuzları, Pakistan’ın kuzeybatısında, Himalayalar’ın eteklerinden çıkarılan bir mineraldir. Bölgedeki denizin, iklim değişiklikleri nedeniyle zamanla buharlaşıp yok olmasıyla milyonlarca yıl önceki denizden arda kalan tuz, üst üste kaya katmanlarının oluşmasıyla kristalleşmiş, bugüne dek çevre kirliliğinden korunarak ortaya çıkmıştır. Bu yüzden en saf halindedir. Ülkemizde kaya tuzu adıyla da satılmaktadır.
Himalaya tuzunun insan sağlığı için olan önemi son yıllarda daha çok fark edilmeye başlandı. Tuzun içine lamba yerleştirilerek tuz lambaları yapılmış. Bu lambaların yandığında yaydığı negatif iyonlar, havadaki tozları, polenleri ve bakterileri temizler. Ayrıca alerjik rahatsızlıklara, astım hastalarına, bağışıklık sistemi zayıf olanlara, soğuk algınlığına, migren sorununa, saman nezlesine, mevsimsel rahatsızlıklara ve horlama problemlerine de iyi geldiği söylenmektedir.
Havadaki koku ve nemi azalttığı, rahat bir uyku ortamı sağladığı da biliniyor. Sigara kullananlar için de kötü etkileri yok etmeye yardımcı olduğu söylenmekte. Yarası olan hastaların yattığı odalarda tuz lambalarının yakılmasında fayda vardır. Zira yaraların iyileşme sürecini hızlandırdığı söylenmekte.
Saç Dökülmesi Nasıl Engellenir? Saç dökülmesi, birçok farklı faktöre bağlı olarak gerçekleşebilir. Genetik yatkınlık, stres,…
Cadılık Eğitimi Nedir, Cadılık Zanaatı Witchcraft Eğitimi Nasıl Alınır? Son günlerin akılları kurcalayan terimlerinden olan…
Hayonox Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında? Eski adı Hayoon Figan Guliveya olan şarkıcı ismini Hayon Ox…
Mimar Ece Gürel'in Sır Dolu Ölümü İstanbul Kağıthane'deki evinden 2 Mart Pazar günü Belgrad Ormanı'na…
Karanlık isimli parça ile listelere giren ve yeniden merak edilen isimlerden biri olmayı başaran Yung…
Elis Özbay Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında? Olimpiyatlarda mücadele eden ilk Türk kadın milli kürekçi olan…