Karmin maddesi salam ve sosis gibi hazır gıdalarda kullanılmaktadır. Bu maddenin kullanılma amacı et ürünlerine kahverengi renk vermektir. Karmin maddesi kullanılmadığında bozulmuş ürün görüntüsü oluşabilmektedir.
Karmin bilindiğinin aksine aslında böcek değildir. Karmin kaktüs üzerinde yaşayan bir böceğin diğer böceklerden korunmak için salgıladığı bir salgıdır. Çok iyi bir renk pigmentine sahip olduğu için şu anda hayatımızda neredeyse hazır her yiyeceği içinde bulunmaktadır. Et ürünleri, Çilek gibi kırmızı meyveli aromalarda renk vermek için kullanılır. Bunların dışında meyve sosları, reçeller, koruyucular, jelatin içeren tatlılar, pasta ve pastahane ürünleri, dondurma ve tatlılarda da sıkça kullanılıyor.
Karmin gıda ürünlerinin içerik kısmında E120 koduyla geçiyor. Türk Gıda Kodeksi’ne göre sosis ve salamda bu maddenin kullanılabileceğine dair madde bulunuyor. Yapılan araştırmalara göre yan etkisi çok az bulunmuş olup sadece alerjik olarak bazı insanlarda yan etki yapabileceği vurgulanmıştır.
Karmin maddesi için bazı şirketler helal sertifikası vermekte olup bazıları helal olduğunu kabul edilmemektedir. Bu maddenin helal olup olmadığı ile ilgili herhangi bir kesin bilgi de bulunmamaktadır.
Saç Dökülmesi Nasıl Engellenir? Saç dökülmesi, birçok farklı faktöre bağlı olarak gerçekleşebilir. Genetik yatkınlık, stres,…
Cadılık Eğitimi Nedir, Cadılık Zanaatı Witchcraft Eğitimi Nasıl Alınır? Son günlerin akılları kurcalayan terimlerinden olan…
Hayonox Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında? Eski adı Hayoon Figan Guliveya olan şarkıcı ismini Hayon Ox…
Mimar Ece Gürel'in Sır Dolu Ölümü İstanbul Kağıthane'deki evinden 2 Mart Pazar günü Belgrad Ormanı'na…
Karanlık isimli parça ile listelere giren ve yeniden merak edilen isimlerden biri olmayı başaran Yung…
Elis Özbay Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında? Olimpiyatlarda mücadele eden ilk Türk kadın milli kürekçi olan…