Yapılan araştırmalar sonucu ışgın bitkisinin kanser hücreleriyle mücadelede oldukça etkili olduğu sonucuna ulaşıldı.
ABD ve Çin’deki bilim adamları, Türkiye, Suriye, İsrail, Filistin, Ürdün, Lübnan, Ermenistan, Azerbaycan, Irak, İran, Afganistan ve Pakistan gibi ülkelerde bolca bulunan ışgın, diğer adıyla ışkın bitkisinde kanser hücrelerinin büyümesini engelleyen ‘parietin’ pigmenti bulunduğunu keşfetti. Işgın bitkisinin kanserin ortaya çıkmasını engelleyici bir etkisi de bulunuyor.
Işgın bitkisinin ilerleyen yıllarda kanser ilaçlarıma hammadde olabileceği düşünülmektedir. Işgın bitkisi tıbbi bitkilerden olup araştırmalarda sıkça kullanılmaktadır. Bu bitkiye ayrıca doğunun muzu, kivisi adı verilmektedir.
Doğuda, kabuğu muz gibi soyulduktan sonra genelde tuza bandırılıp çiğ olarak yenmektedir. Ekşi tadı bulunmakta olup asitlidir. İshal önleyici, kabız yapıcıdır. Diyabet tedavisi için de faydalı olduğu bilinmektedir. Antioksidan vitaminler bakımından zengin olabileceği düşünülmektedir. Taze sürgünleri C vitamini açısından zengin, A ve E vitaminleri açısından ise fakirdir.
Vodafone Her Şey Yanımda Pazaryeri, Vodafone'un mobil uygulaması "Her Şey Yanımda" üzerinden sunulan bir dijital…
Atopi Nedir? Atopik Hastalıklar Nelerdir? Atopi, genetik yatkınlık sonucu vücudun çevresel alerjenlere aşırı tepki vermesi…
Bugün Dünya Çocuk Hakları Günü! Bu özel gün, 1989 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından…
E Vitamini Nasıl Kullanılır? Cilt bakımında E vitamininin kullanımı merak ediliyor. Bu vitaminin cilde olan…
Düşüşlerim fazla isimli şarkısıyla listelerde ilk sıralarda yer almayı başaran ve merak edilen isimlerden biri…
Gibi dizisinin yeni sezonunda Valkabit isimli bir bölüm eklendi ve hemen izlemek için herkes Exxen…