Categories: Etkinlikler

İstanbul’da Görülecek Yerler Listesi

İstanbul’da gezip görülecek o kadar çok yer var ki saymakla bitmez aslında. İstanbul’da yaşayanlar işi monotonluğa bağlasa da unuttuğumuz güzellikleri birlikte hatırlayabiliriz. İşte yapılacak işler ve görülecek güzel yerler listesi..

Simit ve Gazoz Eşliğinde Karaköy’den Eminönü’ne Galata Köprüsü’nden Yürüyüş:

Her zaman keşfedecek, fotoğraflayacak güzel şeyler bulunur bu civarlarda. Güneşli bir günü yakala, al eline fotoğraf makineni, Karaköy’den yürüyüşe geç. Galata köprüsü boyunca “Bir İstanbul Klasiği” olabilecek her şeyi fotoğrafla. 

Mısır Çarşısı’ndan Tahtakale’ye alışveriş:

Çeşit çeşit baharat, kuruyemiş, kahve, kahvaltılık, züccaciye, kozmetik, dekorasyon malzemesi… Evinin ya da senin ihtiyacın olan birçok şey var bu rotada. Gitmişken mutlaka almayı unutmaman gereken şey ise tabi ki Kurukahveci Mehmet Efendi’den taze çekilmiş kahve. 100 gr.’lık paketler 3 TL.

 Adalarda Bisiklet Turu:

Bahar geldi, adalara gitmenin tam vakti! Bisikletin varsa koy adalar vapuruna, yoksa gittiğinde kirala. Büyükada ve Heybeliada, uzun bisiklet sürüşleri için en keyiflisi. Bu arada Büyükada’daki Umut Bisiklet&Büfe enteresan bir kombinasyon yapıp, kahvaltı ve bisiklet kiralama paketi hazırlamış. Fırsat sitelerinde yer alan bu paketin fiyatı 19.90 TL.

Galata Kulesi’ne Çıkıp, İstanbul’u Seyretmek:

İstanbul’u seyretmeye doyamayacağın nadide manzaralardan biri… iPhone’unun panaromik fotoğraflama özelliğini en iyi burada kullanabilirsin sanırım. Giriş hem öğrenci hem de tam 6.5 TL. Kalan parayla da kule dibindeki kafelerden birinde oturup kendine çay tost ısmarlayabilirsin.

Boğaz Turu:

İstanbul’un olmazsa olmazlarından biri de boğaz turu. Eminönü’nden kalkan Şehir Hatları vapurları dolaşa dolaşa Anadolu Hisarı’na kadar gidiyor. Kısa tur 10 TL, uzun tur tek yönlü 15 TL. Sefer saatlerini Şehir Hatları’nın web sitesinden öğrenebilirsin.

Kuzguncuk’ta Ara Sokak Turu, Ardından Acıbadem Kurabiyesi:

Kuzguncuk İstanbul’un en sevdiğim semtlerinden biri… Mahallenin yerlisinin semtini terk etmediği, tarihini, dokusunu, kültürünü gözü gibi koruduğu nadide yerlerden. Kuzguncuk’un sokaklarında kaybolmak bedava! Yürü, fotoğraf çek, evleri, küçük şirin dükkanlarını incele. Acıkınca da tarihi fırınından mutlaka bir şeyler al. Benim tavsiyem acıbadem kurabiyesi. Hatta Kuzguncuk’un uzun merdivenlerini tırmanıp, kurabiyeni boğaz manzarasına karşı yiyebilirsin.

Emirgan Korusu Lale Festivali:

Emirgan Korusu, son birkaç yıldır harika bir festivale ev sahipliği yapıyor. Lale Festivali kapsamında rengarenk laleler, koruyu eşsiz bir güzelliğe dönüştürüyor. Bu yıl da festival  1 – 30 Nisan arasında görülebilir. Giriş tabi ki ücretsiz. Koru içerisinde bulunan tarihi Sarı Köşk’te, 10 – 20 aralığında bir şeyler atıştırabilirsiniz.

Miniatürk Deneyimi:

Sütlüce’deki Miniatürk, maket kent kurgusu ve farklı eğlence alanlarıyla enteresan bir mekan. İçerisinde Türkiye ve Osmanlı coğrafyasına ait bir sürü mimari eserin maketleri yer alıyor. Müze girişi tam bilet 5, öğrenci 3 TL. Boş bir zamanında neden olmasın?

Belgrad Ormanı’nda Sabah Sporu:

Güne sağlıklı başlamak istersen, yataktan biraz erken kalkıp sabah sporu yapmak için Belgrad’a gidebilirsin. Uzun bir koşunun ya da bisiklet turunun ardından acıktığında, yakınlardaki Fatih Çeşmesi’ne gidip 15 TL’ye kahvaltı tabağı sipariş edebilirsin. Hafta sonuysa bu ziyafeti daha da uzatıp, kahve keyfi yapmak da mümkün.

Moda’da huzur turu:

Moda sahili boş vakitleri değerlendirmek için ideal. Güneşli bir havada Ali Usta’dan dondurmanı alıp sahil boyunca yürüyebilir, set üstündeki aile çay bahçesinde bir kahve içebilir ya da bisikletle sahil boyunca tur atabilirsin. Ali Usta’nın dondurmaları zaten dillere destan. 5 – 10 TL arasına bol çeşitli bir küllah senin!

Yerebatan Sarnıcı:

İstanbul’un Bizans Dönemi’nden kalma en görkemli yapılarından biri olan Yerebatan Sarnıcı, tarihi yarımadada bulunuyor. Zamanında Bizans ve Osmanlı saraylarının su ihtiyacını karşılamak için kullanılmış, şimdiyse müze olarak hizmet veriyor. Sarnıcın giriş ücreti 5 TL. Ayrıca gitmişken, 15 TL’ye Osmanlı padişahı ve sultan kıyafetleriyle poz verip, hatıra fotoğrafı çektirebilirsin.

Sahaf Gezisi:

İstanbul’da yapılabilecek en güzel aktivitelerden biri de eski kitapçıları, sahaf dükkanlarını gezmektir herhalde. Benim favorim Beyoğlu’ndaki Aslıhan Pasajı. Yerli yabancı birçok kitabı burada yarı fiyatına bulabilirsin. Ayrıca elinde satmak istediğin kitaplar varsa, buradaki kitapçılara götürebilirsin. Burada kitap dışında eski posterler, plaklar, antika eşyalar satan birkaç dükkan da var. Pasaj Galatasaray Lisesi’nin karşı sokağından girince hemen ilk sağda. Bir de her yıl eylül, ekim aylarında Beyoğlu’nda sahaf festivali düzenleniyor. Tezgahlar TRT Binası’nın önündeki otoparka kuruluyor.

hüseyin can çalışan

Share
Published by
hüseyin can çalışan

Recent Posts

Avukat Alim Yılmaz Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında?

Avukat Alim Yılmaz Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında? Albinizm Derneği Yönetim Kurulu Üyesi olan Avukat Alim…

% gün önce

Vodafone Her Şey Yanımda Kapanıyor! Neden Kapatılıyor?

Vodafone Her Şey Yanımda Pazaryeri, Vodafone'un mobil uygulaması "Her Şey Yanımda" üzerinden sunulan bir dijital…

% gün önce

Atopi Nedir? Atopik Hastalıklar Nelerdir?

Atopi Nedir? Atopik Hastalıklar Nelerdir? Atopi, genetik yatkınlık sonucu vücudun çevresel alerjenlere aşırı tepki vermesi…

% gün önce

Bugün Dünya Çocuk Hakları Günü!

Bugün Dünya Çocuk Hakları Günü! Bu özel gün, 1989 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından…

% gün önce

E Vitamini Nasıl Kullanılır?

E Vitamini Nasıl Kullanılır? Cilt bakımında E vitamininin kullanımı merak ediliyor. Bu vitaminin cilde olan…

% gün önce

Şarkıcı Zedi Kimdir, Kaç Yaşında, Gerçek Adı Nedir?

Düşüşlerim fazla isimli şarkısıyla listelerde ilk sıralarda yer almayı başaran ve merak edilen isimlerden biri…

% gün önce
Netavantaj Jenix biber gazı biber gazı jenix biber gazı