Categories: Pratik Bilgiler

Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır?

Düdüklü tencerenin büyük kolaylık sağladığı bilinse de bazı kişilerin korktuğu için hiç kullanmadığını biliyoruz. Daha hızlı pişen yemekler ve evin daha az kokması en büyük avantajlardan. Düdüklü tencerenin dikkatli kullanılması gerektiği ise unutulmamalıdır. Düdüklü tencere nasıl kullanılır Bilinmeniz gerekenler şu şekilde sıralanabilir.

  • Düdüklü tencereyi kesinlikle ağzına kadar doldurmayınız. Tamamen doldurmak buhar çıkışını engeller ve sıkışmaya neden olabilir. Bu sebeple en az 1/3 oranında boş bir alan kalmasına çok dikkat ediniz.
  • Ocağa koyup kapağını kapattıktan sonra düdüğünü dik konumda tutunuz. Yeni model tencereler otomatik olsa da eski model tencerelerde düdük elle açılıp kapatılmaktadır. Bu durumda hava çıkışının olması için düdük kısmını açmanız gerekmektedir.
  • Düdükten ses çıktığında bir dakika kadar bir süre hava çıkmasını bekleyin ve sonrasında düdüğü aşağı indiriniz. Otomatik bir tencere kullanmıyorsanız tencerenin düdüğünden ses gelmeye başladığında 1 dakika kadar süre hava çıkmasını bekleyip sonrasında düdüğü aşağı indirip ocağı kısmalısınız. İçindeki yemeğin pisme zamanına göre göre bir süre daha tencerenizi cakta tutmaya devam ediniz.
  • Pişirme süresi dolduğunda ocağı kapatabilirsiniz ancak tencereyi ocaktan almayınız ve dokunmayınız bile. Ocak kapalı olsa dahi kaynama devam edecektir ve tehlikeli olabilecektir.
  • Buhar bittikten sonra düdüğü yeniden dik konuma getiriniz ve düdükten tencerenin havasının tamamen bitmesini bekleyiniz.
  • Kapağı kesinlikle hemen açmayınız. Kapağı açmadan önce biraz bekleyiniz. İçindeki hava komple çıktıktan sonra kolayca açabileceksiniz ve tehlike de kalmamış olacaktır.
  • Düdüklü tencerenin düdük kısmındaki hava çıkışının temiz olması çok önemlidir. Pişirme sonrası iyice temizlenmelidir.
  • Her yemeğin farklı pişme süresi olduğu unutulmamalı ve bilinmiyorsa araştırılmalıdır. Yanlış sürede açmak yemeği ziyan olmasına neden olabilir.
  • Bakliyat ürünlerini ıslatmadan pişirme yapabilirsiniz. Düdüklü tencere içinde mutlaka su olması gerekmektedir, az olması dibinin tutmasına ve tehlikeli olmasına neden olabilir.
  • Dondurulmuş gıdaları kesinlikle çözülmeden tencere içine koymayınız. Gıdaları çözerek ya da çözülmesini bekledikten sonra pişirmek için tencereye ekleyiniz.
hüseyin can çalışan

Share
Published by
hüseyin can çalışan

Recent Posts

Kick Boks Antrenörü Recep Genç Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında ?

Recep Genç, Türk kick boks dünyasının önde gelen isimlerinden biridir ve dövüş teknikleri ile başarılarıyla…

% gün önce

Saç Dökülmesi Nasıl Engellenir?

Saç Dökülmesi Nasıl Engellenir? Saç dökülmesi, birçok farklı faktöre bağlı olarak gerçekleşebilir. Genetik yatkınlık, stres,…

% gün önce

Cadılık Eğitimi Nedir, Cadılık Zanaatı Witchcraft Eğitimi Nasıl Alınır?

Cadılık Eğitimi Nedir, Cadılık Zanaatı Witchcraft Eğitimi Nasıl Alınır? Son günlerin akılları kurcalayan terimlerinden olan…

% gün önce

Hayonox Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında?

Hayonox Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında? Eski adı Hayoon Figan Guliveya olan şarkıcı ismini Hayon Ox…

% gün önce

Mimar Ece Gürel’in Sır Dolu Ölümü

Mimar Ece Gürel'in Sır Dolu Ölümü İstanbul Kağıthane'deki evinden 2 Mart Pazar günü Belgrad Ormanı'na…

% gün önce

Yung Kafa & Küçük Efendi Kimdir, Gerçek İsimleri Nedir, Yüzleri Neden Yok?

Karanlık isimli parça ile listelere giren ve yeniden merak edilen isimlerden biri olmayı başaran Yung…

% gün önce
Netavantaj Jenix biber gazı biber gazı jenix biber gazı