Çevrenizde çok okuyan insanlar vardır. Eğer siz okumuyorsanız ya da okumak isteyip de okuyamıyorsanız mutlaka onlara özenmişsinizdir. Okuyan insana farklı gözle bakılır. Çünkü onlar, diğerlerine göre daha kültürlü ve birikime sahiptir.
Başarılı insanlar uzun süre önlerindeki işe odaklanabilirler. Okuyucular mola verir, doğal olarak, ama en hevesli okuyucular okuduğu kitaptan uzun süre ayrı kalamaz. Aynı başarılı insanların görevlerini, sorumluluklarını, işlerini bitirmeden rahat edemeyeceği gibi.
Okuyucular ne zaman ellerine iyi bir kitap geçse, kendilerine hedefler belirlerler. Bir başka aktiviteye geçmeden önce belirli bir sayıda sayfaya ulaşana ya da bir konsept zihinlerinde açıklığa kavuşana kadar okumaya devam ederler. Başarılı insanlar da hayatlarının her aşamasında kendilerine hedefler belirler ve bunlara ulaşana kadar çalışmaya devam ederler.
Başka bir işle meşgul olmaları için sadece 20 dakikaları kalmış olabilir ama iyi okuyucular ‘sadece 20 dakika’ diye düşünmez ve bu süreci okuyarak geçirebilirler. Başarılı insanlar için de zaman kıymetlidir, yeni bir şey öğrenmek için her türlü imkanı değerlendirirler. Harcanan her boş 5 dakika senede kitap okumadan harcanan 24 saate bedeldir.
Başarılı insanlar bir durumu her açıdan görebilir, çünkü farklı içeriklerdeki pek çok edebi eseri okumuşlardır. Hevesli bir okuyucunun empati yeteneği gelişir, kendini başka insanların yerine daha kolay koyabilir. Hevesli bir okuyucu yaşadıklarından ders çıkarır ve gelecek yaşamında bu birikimi doğru kullanmayı bilir.
Okumayı seven insanlar okuduklarını yansıtmayı da bilir. Durumlara bakış açıları geliştikçe, çitin diğer tarafını görebilirler ve yansıtıcı tarafları onlara üretken olma şansı tanır. Verimli okumak sayfalardaki kelimelere bakmak değil, altlarındaki anlamları anlamayı gerektirir. Bir kitapta sunulan fikirlerin hayatlarını nasıl değiştirebileceğinin farkındadırlar.
Okuyucular beyinin ne kadar güçlü olduğunu bilir. Beyin, neredeyse sınırsız bilgi kapasitesine sahiptir. Ne kadar çok okur ve öğrenirseniz, bu bilgileri korumak da o kadar kolay olur. Başarılı insanlar öğrenmeye devam eder ve hafızasını geliştirir.
Etiketlerkitap neden okunur kitap okumanın faydaları kitap okuyan insanlar kitap okuyanların özellikleri neden kitap okumalıyız