Pedofili, cinsel sapkınlıklar her zaman vardı. Yıllar öncesinde yazılmış kitaplarda bile bazı yaşlı insanların çocuk yaştakilere olan cinsel eğilimlerinden bahseder. Yaşadığımız yüzyılda ise kitle iletişim araçları ve sosyal medya çok fazla kullanıldığı için kilometrelerce ötede olan olayları bile anında öğrenebilme şansını yakaladık. Hal böyle olunca sanki bu olaylar eskiden yokmuş gibi algılanabiliyor. Ne olursa olsun çocuklarımızı korumak zorundayız. Her anne baba çocuğu için elinden geleni yapar. Onlara en iyi eğitimi vermeye çalışmalıyız.
En önemlisi de erkek çocuklarını kızlardan ayırmadan, yüceltmeden büyütmeye çalışmak zorundasınız.
Çocuklarımızı koruyabilmek için birkaç ip ucu:
Çocuğunuzun sırt çantasına, öğle yemeği kabına ya da su matarasına ad soyad gibi bilgileri yazmayın. Aksi takdirde, yabacıların sizin özel bilgilerinize erişimi kolaylaşacaktır. Çocuğunuzun adını öğrenen bir yabancının çocuğunuzu manipüle etme riski artar. Bunun yerine, kendi telefon numaranızı yazmak bir şey kaybolduğunda ya da çalındığında ulaşılabilirlik açısından daha iyi bir fikir olabilir.
Çocuklarımıza yabancı kimselerin arabalarına girilmemesi gerektiğini öğretiyoruz. Bu önemlidir; ancak bunun yanında öğretilmesi gereken bir kural daha var: Eğer bir araba sana yakınlaşıyorsa veya arabanın içinde dikkat çekmeye çalışan kişiler seni takip etmeye başlarsa, aracın hareketinin tersi yönde hızla koşmalısın. Bu davranış, çocuğunuzun yardım çağırmak için zaman kazanmasına yardımcı olur.
Çocuğunuza yaklaşan bir yabancı “Seni ailene götüreceğim, benimle gel.” gibi şeyler dediğinde çocuğunuzun soracağı ilk sorular; “Annemin ve babamın adı ne?” ve “Aile şifremiz nedir ?” olmalıdır. Çocuğunuzla bu tip acil durumlar için bir kod belirleyin. Tahmin etmesi zor bir şifre kullanın; “pembe fil” ya da ” pofuduk portakal” gibi.
Çocuğunuza bir yabancı tarafından yakalandığında “kötü” davranmanın iyi bir şey olduğunu söyleyin: ısırmak, çırpınmak ve bağırmak kötü davranışlar olsalar bile olaya dikkat çekmesini sağlar. Ayrıca, çocuğunuz bir yabancının kendine zarar vermek istediğini anladığında yüksek sesle “Onu tanımıyorum! Beni götürmek istiyor! ” şeklinde bağırmalı.
Çocuğunuz yabancılarla konuşmak zorunda olmadığını bilmelidir. Bu nedenle, konuşma 5-7 saniyeden daha uzun sürerse ayrılmak ve güvenli bir yere gitmek en iyisidir. Görüşme devam ederken, bir çocuk daima bir yabancıdan yaklaşık 1-2 metre uzakta durmalıdır. Bu durumu çocuğunuzla birlikte uygulayın, 2 metre bir mesafenin nasıl görüneceğini ona gösterin ve ne olursa olsun korunması gerektiğini vurgulayın.
Vodafone Her Şey Yanımda Pazaryeri, Vodafone'un mobil uygulaması "Her Şey Yanımda" üzerinden sunulan bir dijital…
Atopi Nedir? Atopik Hastalıklar Nelerdir? Atopi, genetik yatkınlık sonucu vücudun çevresel alerjenlere aşırı tepki vermesi…
Bugün Dünya Çocuk Hakları Günü! Bu özel gün, 1989 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından…
E Vitamini Nasıl Kullanılır? Cilt bakımında E vitamininin kullanımı merak ediliyor. Bu vitaminin cilde olan…
Düşüşlerim fazla isimli şarkısıyla listelerde ilk sıralarda yer almayı başaran ve merak edilen isimlerden biri…
Gibi dizisinin yeni sezonunda Valkabit isimli bir bölüm eklendi ve hemen izlemek için herkes Exxen…