Çocuklarda Probiyotik Bakteri Kullanımı

Bağırsakta yaşayan bakteriler iki çeşittir. Bağırsaklarımızda yaşayan bakterilerin bazıları iyi, yani bağırsağa dost probiyotik bakteriler. Sağlıklı bireylerin bağırsaklarında iyi bakteriler, kötülere oranla daha fazladır.

Vücudumuz için faydalı probiyotikleri alarak, bağırsaktaki iyi bakterilerin sayısını artırma hedefindeyiz.

bakteriler

Probiyotik Bakterilerin Faydaları
Probiyotikler, bağırsağa dost bakteriler olarak bilinseler de etkileri sadece bağırsaklarla sınırlı değildir ve genel sağlık için de çok faydalıdır. Probiyotik destekli bir beslenme, her yaş grubu için önemlidir ve böylece birçok hastalığa karşı korunmak mümkündür. Özellikle çocuklarda da probiyotikten zengin beslenmek;
İdrar yolu enfeksiyonlarının tedavi ve
önlenmesine, kabızlık ve ishalin önlenmesinde etkilidir.
Anne sütü ise, bebeklerin ilk tanıştığı en doğal ve en güçlü probiyotik besindir.

Probitoyik Bakteri Kapsülleri
Sindirim sistemini düzenlemeye yardımcı olarak bağışıklığı güçlendiren mikoorganizmalara probiyotik deniliyor. Probiyotikler bağırsağın doğal florasının hastalığa neden olan her türlü patojen yani düşman organizmaya karşı bir bariyer oluşturmasına yardımcı oluyor. Ancak birçok çeşidi bulunan probiyotikler her sindirim problemine iyi gelmiyor. Seçilen probiyotiğin şikayete uygunluk, savaşçı mikroorganizmaya sahip ve sayıca yeterli olması, bağırsakta sindirilebilmesi gibi özellikleri bulundurması önemli.

Psikiyatri Araştırma dergisinde yayımlanan yeni bir çalışmaya göre ‘dost’ bakteriler, sosyal anksiyetenin azaltılmasına da yardım ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir