Categories: Beslenme

Bu Gıdaları Her Gün Tüketin!

Hastalıklardan uzak sağlıklı bir yaşam için doğal probiyotikleri hayatımızın merkezine yerleştirmeliyiz. Günlük rutinlerimizin arasında olması gereken probiyotikler bizleri hastalıklardan korur. En önemlisi de bağışıklık sistemimiz güçlenir.

Probiyotik nedir?
Probiyotik demek, vücudumuz için faydalı olan bakteriler demektir. Bazı bakteriler zararlı olup bizleri hasta ederken bazıları da hastalıklara karşı koruyor. Her evde olması gereken gıdaları evde hazırlamamız gerekli. Hazırladıktan sonra da taze olarak her gün bir miktar tüketmeliyiz.

İşte doğal probiyotiklerden bazıları:
*yoğurt: Katkı maddesinden uzak evde yapılan doğal yoğurtlar, hazır yoğurtlara göre daha yüksek miktarda probiyotik içeriyor. Bu bağırsak dostu bakteriler ise, bağırsak duvarında bulunan ve besin emilimini sağlayan villusların yapısını koruyarak bağırsak hareketlerini düzenliyor. Bu sayede kabızlık, ishal, hazımsızlık gibi sıkıntıların da önüne geçiyor.
*kefir: Kefir, serinletici aromasıyla kronik yorgunluğu giderir. Sindirim sistemini mükemmel şekilde düzenler. Damar sertliğini ve kas kasılmalarını önler. Sinir sistemini güçlendirir. Mikrobik enfeksiyonlara karşı direnci artırır.
*turşu: Turşu bir çok açıdan sağlıklı bir yiyecektir. Mide ve bağırsak sorunları ve özellikle de hazımsızlık şikayetleri olanlar için sebze ve salatalık gibi yiyeceklerden yapılan turşuyu tüketmelerinde fayda vardır. Turşuda kullanılan sebzeler ve elbette sirke, sindirime iyi gelir, bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, idrar yolları hastalıklarını tedavi eder, ve bağırsaklarda bakteri oluşumuna mani olur. Buna mide mikrobu denilen ve ülsere neden olan helikobakter bakterileri de dahildir.

hüseyin can çalışan

Share
Published by
hüseyin can çalışan

Recent Posts

Kick Boks Antrenörü Recep Genç Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında ?

Recep Genç, Türk kick boks dünyasının önde gelen isimlerinden biridir ve dövüş teknikleri ile başarılarıyla…

% gün önce

Saç Dökülmesi Nasıl Engellenir?

Saç Dökülmesi Nasıl Engellenir? Saç dökülmesi, birçok farklı faktöre bağlı olarak gerçekleşebilir. Genetik yatkınlık, stres,…

% gün önce

Cadılık Eğitimi Nedir, Cadılık Zanaatı Witchcraft Eğitimi Nasıl Alınır?

Cadılık Eğitimi Nedir, Cadılık Zanaatı Witchcraft Eğitimi Nasıl Alınır? Son günlerin akılları kurcalayan terimlerinden olan…

% gün önce

Hayonox Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında?

Hayonox Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında? Eski adı Hayoon Figan Guliveya olan şarkıcı ismini Hayon Ox…

% gün önce

Mimar Ece Gürel’in Sır Dolu Ölümü

Mimar Ece Gürel'in Sır Dolu Ölümü İstanbul Kağıthane'deki evinden 2 Mart Pazar günü Belgrad Ormanı'na…

% gün önce

Yung Kafa & Küçük Efendi Kimdir, Gerçek İsimleri Nedir, Yüzleri Neden Yok?

Karanlık isimli parça ile listelere giren ve yeniden merak edilen isimlerden biri olmayı başaran Yung…

% gün önce
Netavantaj Jenix biber gazı biber gazı jenix biber gazı