Soğuk havaların üzerine bir de kar yağışı eklenince anneler iyice tedirgin oluyor ve bebeklerini eve kapatıyorlar. Dışarı çıkartmak bir yana camları bile açmak istemiyorlar. Oysa ki soğuk havada mikropların üremesi çok zordur. Sıcak havada hasta olmak daha kolayken soğuk havada daha zordur. Halk arasında söylenen “Kar yağdı, mikroplar kırıldı.” cümlesi doğrudur. Bu yüzden bebeklerinizi karlı havada dışarı çıkarmak onlar için iyidir.
Genellikle fanila gibi ince bir pamuklu giysi üzerine kalın yünlü bir kazak giydirilir. Oysa tek kat kalın giysi yerine üst üste pamuklu, yumuşak ve vücudu saran ince giysiler giydirildiğinde aralarındaki hava tabakası bebeği üşümekten korur. Dışarı çıkıldığında bu giysilerden en üsteki yün olduğunda daha iyi korur. Ortam sıcaklığı değiştiğinde gerektiğinde bir kat azaltılır veya artırılır. Bu yöntem ile bebeği sıkan, ağırlaştıran kıyafetlerden bunalması engellenir.
Vücut ısısının büyük kısmı baştan kaybedildiğinden mutlaka kulakları örten şapka, eldiven, kalın çoraplar ve botlar giydirilmelidir. Yürüyen bebeklerde, yağmurlu havalarda botlarının su geçirmediğinden emin olunmalıdır.