Bebeklerin dişleri 7 aydan sonra 1 yaşına kadar değişik zamanlarda çıkabilmektedir. Tabii bu süreden önce veya daha sonra da diş oluşumu olabilir. Dişler çıkmaya başladıktan sonra “O daha küçük.” demeyin ve diş bakımına başlayın.
Bebekler için özel olarak tasarlanmış küçük başlı ve yumuşak diş fırçaları kullanılabilir. İlk dönemlerde yumuşak bir bezle de temizlik sağlayabilirsiniz. Bebeğin dişlerini su ile veya bebek diş macunları ile temizlenebilir. Macunun floridsiz olması önemlidir. Bebeklerin dişlerinin günde bir kez fırçalanması yeterlidir.
Biberon çürükleri denen ilk dönem diş çürüklerinin oluşmaması için bebekleri biberon ile uyutmamalısınız. Ayrıca biberon içine şeker ilavesi ya da bal koymamalısınız.
Çocuklar 3 yaşına geldiklerinde anne ve babayı örnek alarak diş fırçalamayı kendi kendilerine yapar hale gelmelidir. Çocukları zorlamak yerine bu işi oyun haline getirip birlikte diş fırçalamayı önerirseniz alışkanlığı kendiliğinden kazanmaya başlayacaktır. 6 yaşından itibaren de dişler değişmeye başlayacak.Yaklaşık 12 yaşından sonra ise diş değişimleri tamamlanacak ve bundan sonra ağzında ömür boyu kalacak dişleri çıkacaktır. Bu yüzden diş bakımı daha titizlikle yürütülebilmelidir.
Vodafone Her Şey Yanımda Pazaryeri, Vodafone'un mobil uygulaması "Her Şey Yanımda" üzerinden sunulan bir dijital…
Atopi Nedir? Atopik Hastalıklar Nelerdir? Atopi, genetik yatkınlık sonucu vücudun çevresel alerjenlere aşırı tepki vermesi…
Bugün Dünya Çocuk Hakları Günü! Bu özel gün, 1989 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından…
E Vitamini Nasıl Kullanılır? Cilt bakımında E vitamininin kullanımı merak ediliyor. Bu vitaminin cilde olan…
Düşüşlerim fazla isimli şarkısıyla listelerde ilk sıralarda yer almayı başaran ve merak edilen isimlerden biri…
Gibi dizisinin yeni sezonunda Valkabit isimli bir bölüm eklendi ve hemen izlemek için herkes Exxen…