Aloe Vera eski zamanlardan günümüze kadar popülerliğini hiç kaybetmemiş bir bitkidir. Evlerde süs bitkisi olarak kullanılmasının yanısıra birçok faydası olması sebebiyle ilaç ve kozmetikte de kullanılmakta. Cilt kremlerinde özellikle aloe vera bitkisinden çokça faydalanılmaktadır.
Aloe Vera Nasıl Kullanılır?
Aloe vera bitkisi yenebilen bir bitkidir. Ağız yolu ile tüketilmesi vücudun sindirim, boşaltım ve sinir sistemine fayda sağlar, cilde uygulanarak tüketildiğinde ise cilt için şifa olmaktadır. Yapraklarının içi jellerle kaplıdır. Keserek açıldığında jel açığa çıkar ve yanıklar başta olmak üzere yaralara veya cildi nemlendirmede de kullanılır.
Aloe Vera Nasıl Yetiştirilir?
Aloe bitkisinin yetiştirilmesinde önemli püf noktaları vardır. Bunlara dikkat edildiği takdirde zahmetsizce mini mini aloe veralar bile elde edebilirsiniz.
*Aloe vera, ışık isteyen bir bitkidir. Ancak direkt olarak güneşi görmek istemez. Evler haricinde Akdenizde de yaşayan bitki güneşe maruz kaldıkça renk değiştirir. Aslında bir çöl bitkisi olarak bilindiğinden zahmetsizce büyümeye alışıktır.
*Çok fazla sulama istemez. Havadar bir yerde durması ve haftada bir kez sulanması yeterlidir. Çok sulandığında kökleri ölebilir.
*Saksı seçimi önemlidir. Dar saksılarda büyütmek onları strese sokar ve daha çok çoğalmaya çalışırlar. Bu yüzden geniş saksı almayınız.
*Toprağı kokopit seçebilirsiniz. Kokopit toprak suyu emmeyeceğinden dolayı aloe vera için daha uygundur.
Aloe Veranın Faydaları
Kolon kanseri riskini azaltır.
Bağırsak hastalıkları tedavisinde kullanılır.
Bağırsak mantarlarını giderir.
Böbrekleri hastalıklardan koruma etkisine sahip olan aloe veranın vücuttaki enzimleri depolama özelliğine sahip olduğu bilinmektedir.
Enfeksiyon oluşumunu engeller.
Metabolizmayı hızlandırır.
Kana oksijen aşılayan aloe vera bitkisinin iltihap problemlerinde de tedavi edici yapıya sahip olduğu gözlemlenmiştir.