Depresyon Ve Tedavisi

“İnsanlar neden depresyona girer?” Bu soru aslında insanlığın temel sorularından biridir. Günlük hayatının koşturması içinde olan insan birden bire bir şey olur ve hiçbir şeyden zevk almamaya başlar. Çevresinde gördüğü tüm insanlar sanki onun üstüne geliyormuş gibi hisseder. Diğer insanlar gülüp eğlenirken ona nispet yapıyorlar gibi algılar.

Bir çok insanın eğlence olarak gördükleri ona işkence gibi gelir. Bir sosyal ortamda toplayıp gürültüler eşliğinde dans etmek yiyip içmek bile o insana zevk vermez. Aksine böyle ortamlarda boğulacak gibi olur ve anında dışarı çıkıp nefes alma ihtiyacı hisseder. Adeta hayatını yaşayamaz hale gelir.

Anlaşıldığı üzre bu kişi depresyona girmiştir. Yapılacak olan iş öncelikle dostlara danışmak ve onların da onayını aldıktan sonra bir uzmana görünmektir. Sorunları dinleyen uzman kişi de büyük ihtimalle bir antidepresan ilaç önerecektir. Antidepresanlar en az 3 aylık bir kullanım gerektirir ve genelde 2 haftadan sonra etkilerini göstermeye başlar. Psikolojik bozukluğun şiddetine göre günde 1 veya 2 kere ilaç içilir.

Antidepresan ilaçların tabii ki yan etkileri de vardır. Hatta bazı prospektüsleri okuduğunuzda neredeyse etkisinden çok yan etkisinin olduğunu görürsünüz. Ancak tüm etkiler herkeste görülecek diye bir şey yoktur. Bu bilgileri okumak panik ataklar yaşayan insanlar için zararlı olabilmektedir. Etkileri göstermeseler bile psikolojik olarak yaşadıklarını zannederler. Bunun yanında cipralex gibi ilaçlar bol uyku yapabilmektedir. Kullananlar “Uyumaktan dertlerimi düşünmeye zamanım kalmadı.” gibi tepkiler vermektedir.

Doktora danışmadan ilaç kullanılmamalıdır. Sağlıklı günler..

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir