Beyaz Eşya Enerji Sınıfları Değişti Mi?

Beyaz Eşya Enerji Sınıfları Değişti Mi?

Ülkemizde beyaz eşya enerji sınıfları geçmişte ve günümüzde değişiklik gösteriyor. Avrupa Birliği ülkeleri ve bazı diğer ülkeler, enerji verimliliğini artırmak amacıyla zaman zaman beyaz eşya enerji sınıflarını güncelleyebilirler. Bu güncellemeler genellikle daha enerji verimli ürünlerin piyasaya sürülmesini teşvik etmek amacıyla yapılır.

Enerji sınıfları genellikle harfle ifade edilir (örneğin A, A+, A++). Bu sınıflar, bir ürünün ne kadar enerji verimli olduğunu gösterir. Daha yüksek harf genellikle daha düşük enerji tüketimini ve daha iyi enerji verimliliğini ifade ediyordu.

A+++ enerji sınıfı ne oldu?
Yeni buzdolapları neden F sınıfı?
A+++ ile D arasında ne demek?
Beyaz Eşya Enerji Sınıfları 2014

2021 yılı itibarıyla enerji sınıfları A, B, C, D, E, F ve G olarak isimlendirilmeye başladı. Bu sınıflarda sırasıyla enerji verimliliği azalır. G seviyesi, en düşük enerji verimliliğinin olduğu sınıftır. Elektronik cihazlarda, enerji verimliliği arttıkça aynı işlev için tüketilen elektrik enerjisi miktarı azalır. A+++ sınıfları artık satışta yok. Bunun yerine çoğunlukla C, D, E ve F sınıfları satılmakta. Eski sisteme göre hareket eden biri yeni buzdolaplarında E, F sınıflarını görünce çok enerji harcayacağını düşünüyor olabilir. Enerji tüketimi miktarlarına baktığımızda, E sınıfının aslında eski sistemdeki A sınıfından bile daha az enerji tükettiğini görebiliriz. Aşağıda iki farklı sınıfta buzdolabının bilgilendirme kağıdı görülüyor. İkisini de inceleyip farkına bakabilirsiniz. A sınıfı buzdolabı 14 yıl önceki satışlardan birine aittir. E sınıfı ise 2024 model bir buzdolabıdır.

bb5a2052 0ce4 4982 8ba7 139c6da043a8

b38bf2dc 6e72 49e9 a669 6f7a96574547

1.QR kodu
2.Tedarikçi adı ya da markası
3.Ürünün modeli
4.A’dan G’ye enerji verimlilik sınıfı göstergesi
5.Enerji verimlilik sınıfı
6.Yeni standartlara göre yıllık enerji tüketimi (kWh/yıl)
7.Tüm dondurucu bölmelerinin toplam hacmi (litre)
8.Tüm soğutucu bölmelerinin toplam hacmi (litre)
9.Ses seviyesi sınıfı ve ses seviyesi
10.Yönetmelik numarası

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir