Anıl Şallıel Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında?

Anıl Şallıel Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında?

Anıl Şallıel, jazz ve popüler müzik sahnelerinde başarılı bir isim olarak tanınır. Müzik kariyerine babası Mümin Şallıel’in teşvikiyle saksofon öğrenerek başladı. 1993 doğumlu olan Şallıel, profesyonel müzik hayatına 14 yaşında adım attı ve kısa sürede dikkat çekti. Henüz 15 yaşındayken ünlü davul virtüözü Dave Weckl ile aynı sahneyi paylaşma şansını elde etti. Müzik tarzları arasında ayrım yapmadan geniş bir yelpazede çalışmalar yaparak, Şallıel, 800’e yakın albüm, dizi, film ve jingle’a katkıda bulundu.

anil sanliel

2012 yılında Uluslararası Jazz Günü kapsamında İtalyan gitarist Nicola Conte ile sahne aldı. İstanbul Superband ve CRR Big Band gibi gruplarda yer almasının yanı sıra Natalie Cole ve Dee Dee Bridgewater gibi uluslararası sanatçılara eşlik etti.

Kendi kurduğu What Da Funk grubu ile 2011 yılında WDF1 albümünü yayımlayan Şallıel, 2016’da Önder Focan ve kardeşi Batu Şallıel ile FunkBook projesine imza attı. 2018’de ise I Şallıel Bros ile aynı adı taşıyan bir albüm yayımladı ve “Funkbook A la Turc” adlı bir diğer albümü müzikseverlerle buluşturdu.

Şallıel, Türk Hava Yolları’nın kabin müziklerinde de yer alarak 2016 yılında Serkan Çağrı yönetiminde soprano saksafon ve flüt çaldı. Sahne aldığı önemli festivaller arasında İstanbul Jazz Festivali, Baku Jazz Fest, Akbank Jazz Festivali, Ankara Jazz Festivali, Bursa Nilüfer Jazz Festivali, Kıbrıs Mağosa Jazz Festivali ve London Jazz Festivali bulunmaktadır.

Anlıl Şalıel, Aşkın Arsunan, Önder Focan, Serkan Çağrı gibi ünlü isimlerle çalışmış ve sahneler paylaşmıştır. Şu anda aktif olarak çalışmalarını sürdürdüğü projeler arasında What Da Funk, Önder Focan & Şallıel Bros, FunkBook ve Organic Expeditions bulunmaktadır.

Kariyeri boyunca birçok ünlü sanatçıya sahnede ve kayıtlarda eşlik eden Şallıel’in çalıştığı isimler arasında Volkan Konak, Sezen Aksu, Ajda Pekkan, Sıla, İlyas Yalçıntaş ve Manga gibi isimler öne çıkmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir