Ramazan ayınında oruç tuturken yanlış beslenmek mide sorunlarına yol açabilmektedir. Bazı önemli noktalara dikkat ederek daha sağlıklı olabilirsiniz. Enerjimizin düşmemesi ve kilo da alınmaması için bazı tavsiyelerde bulunacağız.
Hurma tüketin
Potasyum zengini olan hurmayı mutlaka tüketiniz. Hurma; sinir sistemi için ve kasların düzenli çalışması için faydalı bir meyvedir. İçerdiği demir sayesinde de kansızlığı azaltıyor.
Orucunuzu çorba ile açın
Uzun süre aç kalmanız nedeniyle ılık bir çorba ile başlamanız ve yavaşça içmeniz mideyi rahatlatır. Birden yemek yemeye başlamamak da faydalı olacaktır.
Salam, sosis tüketmeyin
Salam, sosis, sucuk, füme et gibi hazır gıdalarçok fazla sodyum ve nitrat içermektedir ve bu durum da susuzluğun artmasına neden olacaktır. Susuzluğun artması da oruç tutmamızı çok zor hale getirecektir.
Balık tüketin
Mevsimi olmaması sebebiyle her zaman taze balık bulunmadığı için sindirimi kolay olan ve iyi bir protein kaynağı olan ton balığını tüketebilirsiniz. Ton balığı susatmaz ve tok hissetmenizi sağlar. Haftada 3 kez balık tüketmek faydalı olacaktır.
Hahurda hafif şeyler tüketin
İftardan kalan ağır yemekleri yiyerek tok kalmak istense de bu durum mide problemlerine neden olabilecektir. Sahurda; az yağlı, bol proteinli gıdalar tüketilmeye dikkat edilmelidir. Sahurda tam buğday ekmeği ile tost veya sandviç, çay, menemen, yoğurt ve çorba gibi yiyecekler önerilmektedir.
Sütlü tatlı tüketin
İftara yakın saatlerde kan şekerinin düşmesinden dolayı açlık hissi oluşmaktadır. İftardan ortalama 45-50 dakika sonra enerji oranı düşük olan; güllaç, sütlaç, muhallebi ve kazandibi gibi sütlü tatlıları rahatça tüketebilirsiniz.