Bazı bebeklerin doğduktan hemen sonra vücudunda beyazımsı bir katman olduğu görülmektedir. Bu katman doğumdan hemen sonra kuruyup dökülmektedir. Bu katman Vernix Caseosa (Verniks Kazeoza) diye adlandırılır.
Vernix Caseosa (Verniks Kazeoza), anne karnındaki dönemde fetusu koruma görevinin yanısıra antioksidan, yara iyileşmesini kolaylaştırma, su geçirmezlik özellikleri de olan fizyolojik bariyer görevi gören katmandır. Doğumda bebeğin derisi, verniks kazeoza ile kaplıdır. Bu beyazımsı yağlı tabaka tüm vücudu örtebilir yada sadece kıvrımlı bölgelerde var olabilir. Doğumdan hemen sonraki saatlerde kurur ve dökülür. Rengi anne karnındaki dönemdeki problemleri yansıtabilir. Genellikle doğumdan hemen sonra temiz bir havlu ile silinir.
Esas olarak Verniks sebum yani yağ hücrelerinden oluşur. Bebeğin cildini nemlendirme görevini ve doğum sırasında doğum kanalından daha kolay geçmesini sağlar. Diğer yandan Verniks’in anti-bakteriyel etkisi olduğu düşünülmektedir. Bakterilerin bebeğe geçmesini engelleyerek enfeksiyonlara karşı da koruma sağladığı ön görülmektedir.