İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş’nin 2006 yılında başlattığı “kitabı kolay ulaşılır kılmak” ve “kitap arkadaşlığı” gibi bir kavramı yaymak amacıyla “Seyyar Kitap” projesi başlatmıştı. Yapılması gereken ele alınan bir kitabın okunduktan sonra başka bir yere bırakılması ve bu şekilde elden ele dolaşıp okunmasıydı. Her ne olduysa proje başarılı olmadı. Büyük ihtimalle, bulunan kitaplar yanlış ellere geçti ve geri bırakılmadı. Belki atıldı, belki satıldı..
Bu proje kapsamında “İstanbul” ile ilgili “Efsane İstanbul” ve “İstanbul’da Görgülü Yaşamak” ,Efsane İstanbul” gibi öğretici ve aydınlatıcı kitapların yanında ünlü isimlerinin hayatlarının anlatıldığı kitaplara da yer veriliyordu.Efsane İstanbul’da İstanbul ile ilgili olanlarda kuruluş, fetih, yer, semt, tarihi yapı ve evliya efsanelerinin edebi bir dille anlatılıyordu.
İstanbul’da Görgülü Yaşamak kitabında, eski İstanbul beyefendisine ve hanımefendisine İstanbulluluk tarifiyle yeniden hayat kazandırılmaya çalışılıyordu.
Diğer bir kitap serisine ise “Dünya Mirasına Katkı Sağlamakta Olan İnsanlarımız” anlatılıyordu. Bilim, sanat, spor gibi alanlardan çeşitli insanların hayatları çevrelerindeki insanlar tarafından anlatılıyordu.
Şimdi, klasik eserlerden aynı şekilde bir seyyar kitap projesi başlatılsa ve elden ele dolaşsa hoş olmaz mı??
Etiketlerseyyar kitap projesi bitti mi seyyar kitap projesi ibb seyyar kitap projesi konuları seyyar kitap projesi nedir