Hastalıklara yakalanma riskimizin artmaya başladığı bu dönemlerde keçi boynuzu alıp tüketmeye çalışmakta fayda var. İster kurutulmuş olarak aldığınız keçi boynuzunu ısırarak yiyin ister toz halinde alın süte karıştırıp tüketin isterseniz de pekmezinden faydalanın, seçim sizin.
Bir rivayete göre; Lokman Hekim, günlerden birinde Anadolu’nun güneyindeki insanların dertleriyle ilgilenmek üzere yola çıkar. Toros Dağları’ndan aşağıya inip Akdeniz’e doğru ilerlerken limon ağaçlarını görür. Orada yaşayan insanların daha sağlıklı olabileceğini düşünerek ilerlerken yolunun sağının solunun keçiboynuzu ağaçlarıyla örtülü olduğunu görür. Orada durup yanındakilere “Buranın insanlarının bana ihtiyacı olmaz.” deyip geri döner. Yani o derece faydalı bir bitkidir.
Keçiboynuzu bağışıklık sistemini güçlendiriyor, alerjinin neden olduğu nefes darlığı problemine karşı etkili bir ilaç görevi görüyor. Alerjik nefes darlığı problemi olanlar için keçiboynuzu pekmezi oldukça fayda sağlıyor. Ayrıca bağırsak kurdu, tenya gibi bağırsak parazitlerinin yok olmasını sağlıyor. Balgam sökütürücü özelliğiyle sigara içenler için son derece fayda sağlıyor. Göğsü yumuşatıyor ve bronşları açıyor. Barındırdığı vitamin ve minerallerle diş ve diş eti hastalıklarıyla savaşıyor. Mide ve bağırsak gazlarını dışarı atarak şişkinliği gideriyor. Kansızlığa karşı da iyi geldiği ve zihni güçlendirdiği söyleniyor. Bu nedenle çocuklara yedirilmesinde oldukça fayda vardır.