Dişler insanda ilk bakıldığında göze çarpan yerlerden biri. Sağlıklı olan işlerin, sigara bile aşırı çay kahve tüketimi ve yapısal, genetik sebeplerden dolayı sararması mümkün. Diş macunu reklamlarında bu macunun kullanılması ile dişlerin çok kısa sürede bembeyaz olmasını sağladığı söylenmekte. Bu beyazlık geçici olduğu gibi zararları da var. Lazer ile diş beyazlatma, diş kalemi ile diş beyazlatma ve jel ile diş beyazlatma yöntemleri var.
Piyasada diş beyazlatma spreyleri satılmaya başlandı. 90 saniyede spreyle beyazlatma ürünü anında beyazlık sağladığını söylüyor. Geçici bir beyazlık diş sağlığından daha önemli olmamalıdır. Sonuç olarak sürekli bir beyazlık sağlanmıyor. Diş minesinin rengi var ve bembeyaz bir diş normal bir insanda mümkün değil. Diş minesi bu gibi ne olduğu belli olmayan ilaçlar ve maddelerle birlikte zarar görmektedir.
Diş beyazlaması sağlıklı olarak günde 2 defa diş fırçalama ile sağlanabilir. Dişteki oluşan lekeler düzenli fırçalama ile giderilemiyorsa da bir diş hekimine başvurarak diş temizleme yaptırılmalıdır. Diş temizleme sonrası hekiminizin uyarılarına dikkat ederek diş bakımınıza daha da çok önem göstermeniz gereklidir. Diş temizliği yanı sıra diş taşı temizliği de önemlidir. Yapay ve geçici bir beyazlık sağlıklı bir çözüm değil. Bizce Diş beyazlatma sistemlerine çok güvenmeyin. Düzenli diş fırçalama ile dişlerinizi doğal rengine kavuşturabilirsiniz, bunun ötesinde bir şey hayal etmeyin. Dişi beyazlatmaya çalışmak yerine dişin sararmasının asıl sebebi bulunmalı ve çeşitli gıdaları tükettikten hemen sonra diş fırçalanmalıdır.